Профілактичний захід на тему: «Небезпека та наслідки вживання алкоголю»

  • 9

 

Традиційно 2 жовтня відзначається Всесвітній день без алкоголю (World No Alcohol Day) або Всесвітній день боротьби з алкоголізмом.

Історія створення Всесвітнього дня без алкоголю починається з 2008 року. Саме тоді в Женеві відбулося засідання Міжнародної асамблеї охорони здоров’я, на якій індійський міністр Анбумані Рамадос запропонував започаткувати цей день. Рішення було прийнято без заперечень.

З метою популяризації здорового способу життя та за нагоди Всесвітнього дня боротьби з алкоголізмом, 15 жовтня 2024 року працівниками Коломийського РС №2 філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області спільно з лікарем наркологом КНП «Снятинська багатопрофільна лікарня» Снятинської міської ради Сергієм Боднаром із суб’єктами пробації було проведено інформаційно-просвітницький захід «Небезпека та наслідки вживання алкоголю».

Суб’єктам пробації було роз’яснено, що алкоголь – це нейротоксична отрута, що руйнує мозок, печінку, нирки, позначається на роботі всіх внутрішніх органів людини і згубно діє на всі клітини і тканини організму. На тлі прийому алкоголю важче протікають гепатити, спостерігаються панкреатити, нерідко через пошкодження підшлункової залози розвивається цукровий діабет.

Зловживання алкоголем призводить до підвищення артеріального тиску, гіпертрофії серцевого м'язу, розвитку інфаркту міокарду, порушенню мозкового кровообігу – інсульту.

На рівні центральної нервової системи етиловий спирт діє як наркотична речовина, руйнуючи тканини мозку, що відповідають за інтелект, порушуються просторові відчуття, координація рухів, виникають провали в пам'яті.

Даний захід проведений з метою формування та уявлення про шкідливість цієї звички, що зумовлює соціальну деградацію, а також розбудити почуття відрази до вживання алкоголю у суб’єктів пробації.

 

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису