Спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття провели семінари з питань дотримання санітарно-гігієнічних вимог під час організації харчування в закладах дошкільної освіти

  • 16

 

12 грудня 2024 року спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, Івано-Франківського міського та Калуського районного управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взяли участь у двох семінарах для керівників та медичних сестер закладів дошкільної освіти області.

Заходи проводилися в закладі дошкільної освіти «Джерельце» Івано-Франківської міської ради та Завадківському закладі дошкільної освіти «Журавлик» Верхнянської сільської ради Калуського району.

На семінарах обговорено питання дотримання гігієнічних вимог, профілактики виникнення харчових отруєнь та епідемічних ускладнень, наголошено на необхідності дотримання щоденних меню у відповідності до примірних чотиритижневих сезонних меню, погоджених Держпродспоживслужбою, веденні необхідної документації на харчоблоці закладів, зберіганні добових проб тощо. Крім того опрацьовано питання заміни страв, дотримання технології приготування їжі під час повітряних тривог та в умовах відключення електропостачання. 

В ході роботи практичним досвідом впровадження системи НАССР на харчоблоці закладу поділилась директор Завадківського ЗДО «Журавлик».

 Учасникам семінарів доведено нові вимоги щодо проходження періодичних медичних оглядів працівниками закладів дошкільної освіти.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису