Як правильно вийти з різдвяного посту

  • 20

 

За шість тижнів посту людський організм звикнув до обмеженої кількості продуктів, отже, менше виробляється ферментів, які розщеплюють важку їжу. 

З посту потрібно виходити поступово. Бажано відмовитись від смаженого та жирного. Спочатку потрібно поєднувати пісну їжу і святкову, але дуже маленькими порціями. Прислухайтеся до свого організму. Якщо після вживання певних продуктів ти відчуваєш дискомфорт, то варто на цьому зупинитися і замінити їжу на більш легку.

Якщо накинутись на різноманітні страви відразу, то, м’яко кажучи, «шлунок буде в шоці». Надавайте перевагу рибі або курячому м’ясу. Вони легше сприймаються шлунком і не призводять до тяжкості в животі.

Додайте більше овочів та фруктів, вони забезпечать організм вітамінами, клітковиною. Не варто в перший день після посту їсти салати, заправлені майонезом. Бажано замінити його на оливкову олію.

Обмежте солодощі та здобу. Тимчасово виключіть з раціону тістечка та торти з кремом, листкове та дріжджове тісто. Всі ці продукти дуже важкі для кишківника, викликають процес бродіння.

Пийте багато води. Рекомендується випивати склянку води за пів години до того, як сядете за стіл або через 1-2 години після прийому їжі. Але пам’ятайте, запивати їжу – не потрібно.

Обережно з алкоголем. В невеликій дозі він навіть може допомоги травленню. Якщо пити більше, то ви можете отримати отруєння та неабияке навантаження на підшлункову.

І головна порада – їжте маленькими порціями.

Пам’ятайте, вихід з посту – це, можливість зробити харчування більш збалансованим і корисним.

Фото без опису

 

          

 

 

Інші статті

Всі статті