В Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини обговорили особливості проведення державних моніторингів
Спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання для інспекторів, відповідальних за виконання планів державних моніторингів.
В ході роботи учасники розглянули та проаналізували результати виконання планів державних моніторингів за 2024 рік, визначили основні проблемні питання, окреслили обсяги роботи в 2025 році.
Особливу увагу організатори заходу приділили методам та процедурам відбору зразків харчових продуктів для лабораторних досліджень, наголосили на правильності заповнення актів відбору зразків.
У ході обговорення фахівці, задіяні до виконання даного напрямку роботи, мали змогу обмінятись практичним досвідом, отримати професійні поради та рекомендації.
До слова, в 2025 році Держпродспоживслужба Прикарпаття забезпечить проведення таких державних моніторингів:
- моніторинг залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження,
- моніторинг харчових продуктів рослинного походження,
- моніторинг кормів,
- моніторинг кормів для жуйних тварин,
- моніторинг щодо вмісту трансжирних кислот.
Метою проведення державних моніторів є визначення параметрів безпечності та якості сировини тваринного походження, харчових продуктів і кормів на території області.