В Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини обговорили особливості проведення державних моніторингів

  • 18

 

Спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання для інспекторів, відповідальних за виконання планів державних моніторингів.

В ході роботи учасники розглянули  та проаналізували результати виконання планів державних моніторингів за 2024 рік, визначили основні проблемні питання, окреслили обсяги роботи в 2025 році.

Особливу увагу організатори заходу приділили методам та процедурам відбору зразків харчових продуктів для лабораторних досліджень, наголосили на правильності заповнення актів відбору зразків.

У ході обговорення фахівці, задіяні до виконання даного напрямку роботи, мали змогу обмінятись практичним досвідом, отримати професійні поради та рекомендації.

До слова, в 2025 році  Держпродспоживслужба Прикарпаття забезпечить проведення таких державних моніторингів:

-  моніторинг залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах  тваринного походження,

-  моніторинг харчових продуктів рослинного походження,

-  моніторинг кормів,

-  моніторинг кормів для жуйних тварин,

-  моніторинг щодо вмісту трансжирних кислот.

Метою проведення державних моніторів є визначення параметрів безпечності та якості сировини тваринного походження, харчових продуктів і кормів на території області.

Фото без опису