ХУДОЖНЬО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ ВАСИЛЯ КАСІЯНА

  • 353

ХУДОЖНЬО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ ВАСИЛЯ КАСІЯНА

    Снятинщина – то край музеїв та історичних памяток, які розповідають світові про відомих краян. Одним із них є музей відомого майстра різця і пензля, художника-графіка, лауреата Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, академіка, народного художника Василя Ілліча Касіяна.

    Художньо-меморіальний музей Василя Касіяна засновано та урочисто відкрито 15 грудня 1982 року, як філію Івано-Франківського художнього музею. У січні 2005 року музей набув статусу юридичної особи і розпочав свою діяльність, як самостійний заклад.

    Експозиція розміщена в 5-ти кімнатах, в перших трьох розміщена постійно діюча експозиція, яка знайомить відвідувачів музею із життєвим і творчим шляхом митця. Тут представлені кращі графічні твори  Василя Касіяна та його учнів, ліноритний станок, книги художника мистецтвознавця та книги про художника, його особиста бібліотека, рукописи, фотоматеріали, одяг та інші предмети, якими користувався художник.

   В інших залах музею проходять художні виставки відомих художників, фотохудожників, молодих художників-початківців, виставки майстрів декоративно-прикладного мистецтва. У стінах музею представляли свої роботи лауреати Національної премії ім. Т. Г. Шевченка – Іван Остафійчук, Василь Пилип’юк, письменник видавець Ярема Гоян, заслужені художники України – Ярослав Заяць, Михайло Фіголь, Анатолій Калитко, Дмитро Лазаренко та багато-багато інших митців.

   Тисячі бажаючих відвідали художньо-меморіальний музей В. Касіяна. Серед них відомі вчені, Герої України, лауреати Шевченківської премії, політичні та громадські діячі, туристи з Європи, США.

   Запрошуємо усіх поціновувачів мистецтва відвідати наш музей!

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису