Новий Порядок харчування в закладах освіти: виклики та перспективи

  • 572

10 лютого відділом освіти, молодіжної політики та спорту було проведено  нараду з підприємцями, які здійснюють харчування в закладах загальної середньої освіти. Захід пройшов у межах реалізації «Плану заходів щодо створення в закладах освіти Снятинської громади належних умов для безпечного та якісного харчування дітей у 2022 році». Провела нараду Оксани Мизюк начальник Відділу освіти, молодіжної політики та спорту Снятинської міської ради. На нараду був запрошений начальник Снятинського управління ГУДПСС Володимир Косило.

О. Мизюк було окреслено коло актуальних питань щодо організації харчування в закладах освіти, а найбільша увага акцентувалася на новому сезонному чотиритижневому меню, дотриманні нових норм харчування, санітарно-гігієнічних вимогах до його організації та якості продуктів харчування,  підвищення фахової майстерності всіх причетних до організації шкільного харчування – освітян і кухарів.

В. Косило особливу увагу звернув на впровадження в закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів ХАССП, паспортизації ЗЗСО, щодо створення безпечних умов перебування, навчання та харчування дітей у закладах загальної середньої освіти, продемонстрував посібник «Харчоблоки в закладах освіти» розроблений Міністерством розвитку громад та територій України.

Відповідальна за організацію харчування в закладах освіти Снятинської  міської ради Віталія Юрійчук розкрила питання обов’язків та відповідальності всіх учасників, які організовують харчування дітей в школі, особливо окреслила проблему організації інформаційно-роз’яснювальної роботи з розбудови системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок.

Під час  наради підприємці поділились власними напрацюваннями щодо впровадження нового меню в закладах освіти та шляхами вирішення проблемних питань. Такі наради проводитимуться щомісяця та охоплять наступні теми: досвід технологічного забезпечення шкільного харчування, особливості організації мультипрофільного харчування, організація харчування дітей з особливими дієтичними потребами тощо.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

Інші новини

Всі новини