ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАХИСТУ МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ – ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ СЬОГОДЕННЯ

  • 501

Напружена ситуація на кордонах України, яка склалася в останні тижні, вимагає розвивати та вдосконалювати систему територіальної оборони для своєчасного реагування та вжиття заходів щодо оборони території та захисту населення громади.

У зв’язку з цим на розгляд сесії Снятинської міської ради розроблено та внесено Програму проведення заходів формування підрозділу та штабу району територіальної оборони №3 на 2022 рік, яку вже цього тижня розглянуть депутати міської ради.

Програма передбачає фінансову підтримку підрозділу пункту управління штабу району територіальної оборони, забезпечення його постійного повноцінного функціонування. (Закон України “Про основи національного спротиву”).

Територіальна оборона – це окремі підрозділи у складі Збройних Сил. Їх основне завдання - забезпечити захист та допомогу людям у випадку надзвичайних ситуацій, захищати територію, майно від ворога, протидіяти воєнним загрозам.

Також уточнено перелік захисних споруд цивільного захисту. Так, на території Снятинської громади налічуєть 57 захисних споруд, які призначенi для укриття i тимчасового захисту людей, технiки та майна вiд небезпеки, що може виникнути або виникла внаслiдок надзвичайних ситуацiй у мирний час, а також вiд дiї засобiв ураження в особливий перiод.

Не варто панікувати, зберігаймо спокій та не піддаваймося на провокації.