Проведено робочу зустріч

  • 302

 

22 лютого начальником Коломийського РС №2 філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області Євгенієм Терентьєвим проведено робочу зустріч з заступником міського голови Снятинської міської ради Василем Анатійчуком за участі начальника відділу правової, кадрової та мобілізаційної роботи Снятинської міської ради Святославом Лазаренком.

Під час зустрічі обговорювалось питання можливості розширення видів громадських робіт з урахуванням потреб громади на території міської ради, де засуджені особи або порушники на зможуть виконувати роботи на соціально значимих об’єктах Снятинської міської ради.

Як зауважив Євгеній Терентьєв,  громадські роботи здійснюється шляхом залучення порушників та засуджених осіб до суспільно корисної праці, яка є безкоштовною та види якої визначають органи місцевого самоврядування. На даний час Державною установою «Центр пробації» запущено пілотний проект на території декількох областей України у тому числі і в Івано-Франківській області, щодо розширення видів громадських робіт з урахуванням потреб громади.

За інформацією заступника міського голови Василь Анатійчук, щорічно міською радою приймаються відповідні рішення про визначення видів громадських робіт та переліку об’єктів, на яких порушники та засуджені особи зможуть виконуватимуть такі роботи.

Такі рішення міською радою були прийняті 18 січня поточно року, де чітко визначено види робіт, а також визначено об’єкт куди необхідно направляти таких осіб для подальшого виконання ними призначеного покарання або стягнення – комунальне підприємство «Покуття-Комунальник».

Василь Анатійчук повідомив, що інформацію, яку було надано начальником Коломийського РС №2 філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області обов’язково буде взято до уваги та враховано при прийнятті відповідних рішень щодо визначення видів громадських робіт та переліку об’єктів на початку наступного року.

Фото без опису