СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ ТРАВИ – ЗЛОЧИН

  • 487

Спалювання сухої рослинності у воєнний час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості військовими та силами територіальної оборони, буде сприйматися як подання світлових сигналів російському агресору, інформують в ДСНС України.

Зважаючи на суху погоду в нашому регіоні спостерігаються щоденні випадки спалювання мешканцями сухої рослинності. Так за останні декілька днів були значні підпали сухої трави в Хуторі-Будилові, Снятині, Устю, Задубрівцях та інших населених пунктах. Загалом з початку року на Снятинщині було ліквідовано близько 30 пожеж на відкритій території, при цьому постраждало гектари землі.

Такі дії суттєво відволікають органи та підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій України від здійснення своїх безпосередніх функцій та спричиняють значні витрати паливно-мастильних матеріалів для ліквідації таких пожеж, що, у свою чергу, суттєво обмежує можливості пожежно-рятувальної служби оперативно реагувати на випадки можливих пожеж та руйнувань, що можуть виникнути у разі загострення військових дій.

Особи, винні у виникненні пожеж у екосистемах будуть притягатись до адміністративної відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Фото без опису