Суб’єкти пробації здобувають нові навички

  • 201

 

Нещасні випадки, травми та хвороби можуть трапитися з нами раптово і в будь-якому місці. Тому, оперативність надання допомоги часто залежить від людей, що знаходяться поряд з постраждалим (члени сім’ї, колеги, перехожі), особливо якщо вони володіють навичками надання першої допомоги. Перша допомога - це комплекс необхідних заходів, спрямованих на збереження життя та здоров’я постраждалого до моменту надання кваліфікованої медичної допомоги.

Саме тому сьогодні, лікарем з медицини невідкладних станів Снятинської підстанції Е(Ш)МД, інструктором Оленою Буждиган спільно з фельдшером з медицини невідкладних станів Ярославом Плехтяком, для суб’єктів пробації, які перебувають на обліку Коломийського районного сектору №2 де відбувають покарання не пов’язані з позбавленням волі проведено майстер-клас з надання медичної допомоги.

В ході заходу учасників ознайомили з основними принципами та правилами надання медичної допомоги при ушкодженнях різного типу та у невідкладних ситуаціях. Також всі охочі мали змогу спробувати власноруч проводити серцево-легеневу реанімацію, зупиняти кровотечі, опанувати техніку штучного дихання та техніку непрямого масажу серця.

По завершенню заняття начальник Коломийського районного сектору №2 Євгеній Терентьєв та провідний інспектор Юлія Самашко подякували інструкторам за цікавий та ефективний майстер-клас, адже в у мовах сьогодення отримання та володіння такими навичками є необхідністю.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису