ВЧИТЕЛІ СНЯТИНЩИНИ ГІДНО ТРИМАЮТЬ ВОЛОНТЕРСЬКИЙ ТА ОСВІТЯНСЬКИЙ ФРОНТ

  • 747

Від початку повномасштабної війни в Україні працівники закладів освіти Снятинської міської ради стали справжнім взірцем для наслідування. Вони не лише навчають дітей, а й активно волонтерять, допомагають нашим захисникам та внутрішньо переміщеним особам, щодня наближаючи нашу перемогу.

Снятинський ліцей імені Василя Стефаника і досі залишається тимчасовим домом для людей із зони бойових дій. Це величезна кропітка праця освітян та батьків здобувачів освіти. Ось уже четвертий місяць вони створюють умови для комфортного проживання в освітньому закладі, організовують дозвілля і все це окрім дистанційного навчання учнів. Також два навчальних заклади громади (з певних причин не називаємо їх) надали своє приміщення в тимчасове користування нашим захисникам, де проводиться клопітка робота всього вчительського колективу та працівників ліцеїв. А це і робота на кухні, і в кімнатах проживання, і в укритті – щоб було смачно, чисто та охайно.

Також у кожному закладі загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти педагоги та учні долучаються до волонтерської роботи: збирають гуманітарну допомогу, продукти харчування, засоби гігієни, постільні речі, роблять м’ясні консерви, готують їжу, випікають смаколики, плетуть маскувальні сітки. Зокрема учасниками освітнього процесу у закладах освіти сплетено більше 200 маскувальних сіток. Усі сплетені сітки, зібрані речі та продукти харчування передаються нашим захисникам через волонтерську організацію «Ліга українських жінок», другий відділ Коломийського РТЦК та СП (військкомат) та старостинські округи. Значну волонтерську допомогу надали для бійців територіальної оборони, роти охорони та внутрішньо переміщених осіб.

Окремо слід зазначити те, що у переддень величного свята Великодня з молитвою у серці та з великою вірою у перемогу учителі та учні закладів освіти долучилися до благородної справи – збору Великодніх кошиків на передову нашим Захисникам, а також для ВПО. Майже в усіх закладах освіти проходили майстер-класи по написанню традиційних писанок для воїнів. Тут варто відзначити Долішньозалучанський ліцей імені Яреми Гояна – понад 1200 писанок передали солдатам, які боронять Україну.

Також слід відмітити, що всі працівники освітньої галузі нашої громади переказали свій одноденний заробіток для допомоги ЗСУ у загальній сумі 412 600 гривень. І звичайно, багато з них допомагають фінансово і зараз, проте бажають залишатися невідомими.

Водночас у школах відбуваються просвітницькі виховні заходи патріотичного спрямування, у рамках яких діти створюють малюнки, пишуть вірші та листи зі словами підтримки та подяки нашим військовим. Усвідомлення школярами того, що великі справи починаються із маленьких вчинків, призводить не лише до конкретних дій, але й до набуття позитивного досвіду громадської співучасті. Перші позитивні результати переконають їх у тому, що навіть невелика суспільна група свідомих громадян може реально та практично реалізовувати свій патріотичний потенціал, змінюючи нашу країну на краще.

Низький уклін усім небайдужим людям, завдяки яким наш народ стоїть і обов’язково переможе!!!

За інформацією відділу освіти, молодіжної політики та спорту Снятинської міської ради

Фото без опису   Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису   Фото без опису