Відбулися щомісячні збори Снятинської організації Братства ОУН-УПА

  • 256

 

Сьогодні у Музеї визвольних змагань імені Василя Андрусяка відбулися щомісячні збори Снятинської організації Братства ОУН-УПА та традиційні читання патріотичної поезії літераторів Покуття.

Участь у заході, окрім членів Братства ОУН-УПА, Всеукраїнського об'єднання ветеранів, "Союзу українок", товариства політв'язнів та репресованих, взяли: голова Снятинського об'єднання ВУТ "Просвіта" Іван Оробець, голова Творчого клубу імені Марка Черемшини, журналістка, літераторка, методист Снятинського будинку культури Тетяна Вовк та директорка художньо-меморіального музею Василя Касіяна, журналістка, редакторка журналу "Снятин" Ольга Слободян.

Під час зустрічі, яка була приурочена 31-й річниці Незалежності України, звучала поезія про Україну, українську державність, соборність та незламність українського духу. Зокрема авторські вірші продекламували Іван Оробець, Василь Шиян та Марія Никифорук.

Своїми думками про історію та сьогодення поділилися Тетяна Вовк та Ольга Слободян, які також привітали присутніх з прийдешніми святами - з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України, та подякували присутнім та збереження та популяризацію української історії, історії рідного краю.

Також цього дня книжковий фонд музею імені Василя Андрусяка поповнився книгою із промовистою назвою "Молитовник захисника України на фронті в тилу", яку презентував очільник "Просвіти".

Окрім літературної частини під час засідання вирішувалися організаційні питання порядку денного, які озвучував голова Снятинської організації Братства ОУН-УПА, директор музею визвольних змагань імені Василя Андрусяка Ігор Юринець.

  Фото без опису  Фото без опису Фото без опису

  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису