КУЛІНАРНИЙ ФРОНТ СНЯТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ

  • 622

З перших днів повномасштабного вторгнення кожен, хто в тилу, намагався чимось допомогти нашим захисникам, які мужньо боронять українську землю. Одним з багатьох в нашій громаді став кулінарний фронт.

Мешканці Снятинщини вкотре показали свою згуртованість. В кожному населеному пункті жінки, господині, кулінари та пекарі ліпили вареники, готували борщ, голубці, каші, м'ясні вироби, пампушки, млинці, печиво та багато інших смачних страв для наших військових.

Господині мікрорайону Микулинці міста Снятин також згуртувалися для того, щоб допомогти нашим захисникам. Оскільки майже всі працювали в кулінарії, то з перших днів війни взялися до справи.

Спочатку готували голубці, борщ. Пізніше почали випікати печиво, оскільки воно є поживним та довго зберігається.

Спершу продукти жінки приносили з дому, допомагали жителі Микулинців та небайдужі люди. Згодом борошно для випічки закупила Снятинська міська рада.

Збираються жінки двічі на тиждень в оселі Іванни Зварич. Там є піч. Випікають 4 види печива. Щотижня передають бійцям на передову по 60 кг запашної домашньої випічки.

Жінки зізнаються, у кожен смаколик вкладають душу, любов, ну і, звісно, заряджають на перемогу.

Свій внесок у допомогу тим, хто виборює мир для України, роблять і працівники дитячого садка "Золотий ключик". Тут всім колективом ліпили вареники, готували млинці та оладки. Продукти приносили свої, борошном забезпечила міська рада. Щотижня робили по 3 тис. вареників для наших бійців.

Як говорять самі військові, смаколики з дому піднімають бойовий дух. Адже за тисячі кілометрів, особливо у гарячих точках, дуже важливо відчувати підтримку та турботу.

А з такою підтримкою ми неодмінно переможемо!

Р.S. Щире спасибі Іванні Зварич, Руслані Курилюк, Ганні Волощук, Ганні Бранчик, Валентині Сінітович, Оксані Малиняк, Наталі Сінітович, а також всім мешканцям нашої громади, які готують різноманітну смакоту для українських воїнів. Адже, домашня їжа має не лише особливий смак. Вона, насамперед, дарує відчуття турботи, любові та піклування. Разом до перемоги!

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису