21 вересня — Всесвітній день Миру

  • 776

У сучасному світі мир – це найбільша цінність та мрія. Адже нестабільність, страх та насилля – не просто лякають та знищують, а й не дають можливості розвиватися країнам, державам, народам…

Саме тому існує цей день – Міжнародний день миру.

Свято було встановлене на 36-й сесії Генеральної Асамблеї ООН 30 листопада 1981.

Відзначали його в третій вівторок вересня — в день відкриття щорічної сесії Генеральної Асамблеї ООН.

На 55-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у 2001 році було прийнято рішення про святкування Міжнародного дня миру 21 вересеня.

Генеральна Асамблеєа проголосила цей день, як день відмови від насильства і припинення вогню в усьому світі.

Всім країнам було запропоновано утримуватися від проведення військових дій в цей день.

Кожного року заходи ООН, присвячені Дню, традиційно починаються з церемонії «Дзвони миру» в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку. Спочатку звучить звернення Генсекретаря ООН, потім, він вдаряє у дзвін. Після хвилини мовчання, зі зверненням виступає голова ради безпеки ООН.

Також 21 вересня по всій планеті традиційно проходить символічна Хода Миру на знак підтримки ООН в її роботі, спрямованій на мир у всьому світі.

Ще донедавна для всіх українців мир був повсякденною реальністю. Але сьогодні в Україні йде війна, і колись такі прості слова з побажаннями миру стали головними і визначальними у житті кожного українця зі Сходу і Заходу, Півночі і Півдня.

Бажаємо усім нам мирного неба, оскільки воно відкриває перед людством перспективи, не зводячи їх до боротьби за виживання!

Бажаємо нових відкриттів, які зупинять біди, хвороби і катаклізми! Бажаємо творити добро у кожній сфері діяльності, адже це наша країна, наша земля – нам з вами тут жити!

 

Фото без опису