Обмеження використання електричної енергії в Снятинській міській територіальній громаді - сьогодні одне з найактуальніших питань.

  • 530

На засіданні Виконкому міський голова звернувся до присутніх, а також до всіх мешканців Снятинської громади щодо необхідності зниження споживання електроенергії:

"Ворог продовжує атакувати енергетичну інфраструктуру, по всій державі проводяться аварійні та планові відключення електроенергії.

Тож я закликаю всіх жителів нашої громади максимально мінімізувати користування електроенергією, перенести господарські роботи на денний час, не вмикати потужні електроприлади.

Адже навіть невелика економія та зниження електроспоживання в кожному помешканні допоможуть стабілізувати роботу енергосистеми в державі.

Також звертаюся до підприємців, власників магазинів, кафе та ресторанів максимально економити на освітленні вивісок.

Прошу всіх прислухатися до вищевказаних порад та з розумінням віднестися до цієї ситуації", - зазначив Анатолій Шумко.

За результатами розгляду цього питання та на виконання рішення Ради оборони Івано-Франківської області, на засіданні Виконкому прийнято рішення:

- обмежити використання електричної енергії в Снятинській міській територіальній громаді, шляхом мінімізації суб’єктами господарювання і мешканцями громади споживання електроенергії в період з 07 години 00 хвилин до 23 години 00 хвилин;

- обмежити використання вуличного освітлення в населених пунктах Снятинської міської територіальної громади, крім вулиць Шевченка, 1-го Грудня, Винниченка та Микулинська міста Снятин;

- обмежити суб’єктам господарювання вмикання вивісок та вітрин магазинів, кафе, ресторанів, підсвічування фасадів і рекламних конструкцій в період з 07 години 00 хвилин до 23 години 00 хвилин та рекомендувати знизити виробничі навантаження на енергосистему в період з 07 години 00 хвилин до 23 години 00 хвилин.

Прийняття такого рішення сприятиме заощадженню електроенергії в громаді та сприятиме стабілізації роботи енергосистеми.

Також міський голова звернувся до усіх жителів громади щодо заборони самовільного спалювання листя та сухої трави.

"З настанням сухої сонячної погоди почастішали випадки спалювання листя та інших рослинних залишків.

Це не лише шкодить довкіллю та здоров'ю людей, але й карається законом. Тож я вкотре закликаю всіх мешканців громади не спалювати листя та інші рослинні рештки.

Дбаймо про своє здоров’я та здоров’я інших! Бережіть навколишнє середовище", - зазначив міський голова.

Фото без опису  Фото без опису

Інші новини

Всі новини