УКРАЇНА СОБОРНА. РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

  • 572


22 січня 1919 року відбувся історичний акт - українці об'єдналися у власній державі. Сьогодні, більш ніж через століття, ми знову об'єднуємося, щоб відстояти свою незалежність, свою державу.

Для українців термін "соборність" означає  духовну консолідацію всіх громадян нашої держави, їх згуртованість, незалежно від національності. Сьогодні люди з різних регіонів країни разом борються з окупантами, працюють задля спільної перемоги, об'єднуються заради нашого майбутнього.

"Коляда - молитва в пісні єднає Україну" -  під таким гаслом у Снятинській бібліотеці сьогодні відзначили пам'ятну для українців дату - День Соборності України.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник міського голови Василь Анатійчук. Він привітав всіх з новорічно - різдвяними святами та з Днем Соборності України, побажав миру, здоров'я та перемоги.

Для учасників заходу у читальному залі лунали зворушливі віншування та чудові колядки у виконанні кращих аматорських колективів Снятинської громади. Бо коляда - це молитва, а молитва творить дива. 

І сьогодні ми продовжуємо берегти та примножувати наші традиції. Через коляду у спільній молитві звертаємося до Бога і просимо у нього Перемоги. Ми щодня доводимо свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній державі, яка сама визначає своє майбутнє.