Якість хліба
Хліб і випічка – це основа кулінарних традицій будь-якого народу. Складно уявити собі українську кухню без такого традиційного виду випічки, як хліб. З ним пов’язано безліч звичаїв і традицій нашого народу. Скільки живуть на світі люди, стільки вони випікають хліб.
Якість хлібобулочних виробів нормується державними стандартами. Її оцінюють за органолептичними показниками і вагою. Органолептично визначають форму хліба, колір і зовнішній вигляд скоринки, смак і запах, еластичність, пористість, свіжість м'якушки і вагу виробів. Смак, свіжість, запах, хрускіт (його наявність або відсутність) визначають дегустацією; колір м'якушки, пористість, промішування — візуально на зрізі хліба.
Таким чином, якість хліба залежить від сировини, дотримання технології випікання, умов і термінів зберігання.
Санітарно-гігієнічна лабораторія атестована на право проведення хліба на такі показники як : органолептика, вологість м’якушки, кислотність та пористість, та надає платні послуги для населення,установ та приватних фірм з дослідження хліба та хлібо-булочних виробів. Якщо у вас виникнуть підозри, щодо якості хліба, то можна зробити дослідження даного виробу. Вартість дослідження хліба на органолептичні показники згідно прейскуранту цін становить - 63,36 грн. , вологості - 144,63 грн., кислотності – 102,37 грн., пористості – 37,83 грн., Тому при необхідності звертайтеся за адресою: м. Снятин вул. Кобринських,20.
Біолог санітарно - гігієнічної лабораторії
Снятинського відділу Коломийського РВ
ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»
Одинська І.У.