У СЕЛІ УСТЯ ВІДКРИЛИ ПАМ'ЯТНУ ДОШКУ ПОЛЕГЛОМУ ЗАХИСНИКУ МИКОЛІ ВОЄВІДКУ

  • 162

Сьогодні, 4 листопада, в день загибелі захисника Миколи Воєвідка, на фасаді Устянського ліцею, де він навчався, відкрили пам'ятну дошку.

Рідні захисника, близькі, друзі, побратими, всі, хто знав і любив його, прийшли сьогодні, щоб віддати шану воїну і поділитися доброю згадкою про нього. З болем у серці всі згадували Миколу. Адже рани від втрати ще й досі болять у кожного...

Від імені міського голови Анатолія Шумка, керуюча справами Виконавчого комітету Оксана Саміла передала слова шани та співчуття сім'ї Миколи Воєвідка.

"Наш обов’язок пам'ятати і шанувати всіх і кожного, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України. У наших молитвах згадуємо кожного полеглого Героя...

Відтепер світлі очі Миколи Воєвідка нагадуватимуть прийдешнім поколінням про високий подвиг їхнього земляка в ім'я України, а на стінах рідної школи навіки закарбоване його ім'я", - зазначила Оксана Саміла. Вона подякувала дружині загиблого захисника Іванні Воєвідко, за те, що попри все, знайшла в собі сили та продовжує на волонтерському фронті наближати нашу Перемогу, допомагає і підтримує захисників на фронті.

З 5 березня 2022 року Микола Воєвідко ніс службу в Роті охорони Сил територіальної оборони, а згодом у складі Коломийської «десятки» вирушив на схід. Під час бою Микола врятував чотирьох наших бійців та евакуював їх на простреленій автівці, яка одна змогла виїхати з села, оскільки усі транспортні засоби були повністю знищені снарядами та ворожими квадрокоптерами. 4 листопада 2022 року в селі Яковлівка, що поблизу Бахмуту, під час обстрілу позиції ворожого військового формування Воєвідко Микола Степанович героїчно загинув. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Пам'ятаймо, якою ціною воїни виборюють волю та незалежність нашої України...

Пам'ятаймо та шануймо всіх наших Героїв...

Вічна пам'ять і слава Герою Миколі Воєвідко!

 

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 

Фото без опису  Фото без опису