Щодо захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19 на території Снятинської ТГ

  • 64

 

За даними рутинного епідеміологічного нагляду протягом 10 тижня 2024 року на території Снятинської громади зареєстровано 79 випадків ГРВІ, в тому числі 5 випадків захворювання на COVID-19. Серед захворілих 30 дітей до 17 років, що складає 38,0% від усіх захворілих. У порівнянні з 9 тижнем 2024 року захворюваність знизилась на 3,8%. Перевищення епідпорогу немає.

За звітний тиждень серед жителів Снятинської громади зареєстровано 3 випадки вітряної віспи та 2 випадки скарлатини серед дітей до 17 років.

Нагадую, що найефективнішим способом захисту від ускладнень грипу та COVID-19 є вакцинація. Первинна вакцинація проти COVID-19 – це курс щеплення, що передбачає отримання двох доз вакцини проти COVID-19 за схемою або введення однієї дози, що передбачено інструкцією до застосування вакцини. Додаткова доза вакцини проти COVID-19 зараховується до первинної вакцинації. Завершеним первинний курс щеплень проти COVID-19 вважається, коли проведена первинна вакцинація (з урахуванням додаткової дози) та отриманням першої бустерної дози вакцини.

Наразі вакцинація проти COVID-19 в Україні залишається безоплатною. Записатися на щеплення можна у сімейного лікаря та пунктах щеплень. Щеплення проти грипу рекомендовано робити раз на рік людям від 6 місяців, які не мають протипоказань.