ЧЛЕНИ ВИКОНКОМУ ОГЛЯНУЛИ ПРИМІЩЕННЯ МАЙБУТНЬОГО КОНСУЛЬТАТИВНО - ПОЛІКЛІНІЧНОГО ВІДДІЛЕННЯ

  • 173

Чергове засідання Виконавчого комітету Снятинської міської ради розпочалося сьогодні з виїзду до майбутнього консультативно - поліклінічного відділення Снятинської багатопрофільної лікарні.

Міський голова Анатолій Шумко розповів членам Виконавчого комітету про проведену роботу щодо створення єдиного комплексу надання медичної допомоги мешканцям Снятинської громади.

Питання перенесення поліклініки на територію лікарні обговорювалося більше 10 років. У великих містах та лікарнях вже давно існує така практика. Адже все повинно бути поруч. По-перше, це покращить доступ людей до медичних послуг, оскільки поряд знаходиться лабораторія та рентген-кабінет. По-друге, це значно зекономить використання енергоносіїв. Адже через великі площі кабінетів та застарілу систему опалення теперішнє приміщення поліклініки неможливо повністю обігріти. Температура повітря тут не піднімається вище 16 градусів. По-третє, це покращить умови праці працівників поліклініки.

Першим кроком стало рішення Снятинської міської ради в минулому році взяти в оренду у Коломийської військової адміністрації приміщення, яке знаходиться у місті Снятині по вул.Коснятина (колишнє приміщення Укртелекому). Після проведення відповідних ремонтних робіт туди переїхали Амбулаторії загальної практики сімейної медицини #1 та #2, одна з яких знаходилася у приміщенні колишнього роддому біля міського стадіону по вул Стефаника, інша - у задньому дворі поліклініки по вул.Шевченка (в народі її ще називають "фазендою"). Саме сюди і переїхала адміністрація Снятинського центру ПМСД.

Таким чином звільнилося приміщення колишньої Амбулаторії, а поряд вже давно майже пустувало приміщення колишнього терапевтичного відділення лікарні. Ремонтні роботи розпочалися наприкінці 2023 року. Впродовж кількох місяців господарським способом було проведено комплекс робіт по заміні та поточному ремонту інженерних мереж, ремонт стін, підлоги та стелі, впроваджено енергозберігаючі технології, упорядковано кабінети. Наразі роботи знаходяться на завершальній стадії.

Два корпуси оновленого поліклінічного відділення об'єднані єдиною системою опалення та під'єднані до резервного джерела живлення. Кабінети будуть забезпечені всім необхідним для надання медичних послуг.

Щодо долі теперішнього приміщення консультативно - поліклінічного відділення, яке знаходиться в центрі міста, то нещодавно на обговорення членам Виконавчого комітету та депутатам міської ради було винесено питання щодо можливості розміщення тут закладу для обслуговування ветеранів, котрих в нашій громаді сотні. З цією метою буде зроблено відповідний ремонт та облаштування цього приміщення, яке б відповідало потребам ветеранів.

Найголовніше, що мешканці Снятинської громади зможуть отримувати медичні послуги в значно комфортніших умовах.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису