Щодо захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19 на території Снятинської ТГ

  • 12

 

За даними рутинного епідеміологічного нагляду протягом 18 тижня 2024 року на території Снятинської громади зареєстровано 52 випадки ГРВІ, в тому числі 1 випадок захворювання на COVID-19. Серед захворілих 19 дітей до 17 років, що складає 36,5% від усіх захворілих. У порівнянні з 17 тижнем 2024 року захворюваність знизилась на 13,5%. Перевищення епідпорогу немає.

За звітний тиждень серед жителів Снятинської громади зареєстровано 2 випадки кашлюку серед дітей віком до 17 років, 1 випадок хвороби Лайми у дорослої особи та 1 випадок гострої кишкової інфекції у дорослої особи. 

Нагадую, що вакцинація проти коронавірусної хвороби захищає від ускладнень захворювання з боку серцево-судинної системи протягом року.

Наразі згідно рекомендацій МОЗ України завершений первинний курс щеплень проти COVID-19 складається з трьох доз: двох доз первинного курсу (або однієї дози вакцини Johnson) та бустерної дози. Всі наступні дози вважаються додатковими бустерними дозами. Додаткова бустерна доза вводиться з мінімальним інтервалом 6 місяців від попередньої бустерної дози. Вона рекомендована групам медичного ризику. Всі інші можуть отримати її за бажанням та за наявності достатньої кількості доз вакцини для груп ризику.

Омікрон-специфічна вакцина проти COVID-19 безоплатна, зробити щеплення можна у сімейного лікаря або у пункті щеплення.