Інформаційно-просвітницька та соціально-виховна робота з клієнтами пробації

  • 54

 

В ході виконання Державної цільової соціальної  програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року, затвердженої Кабінетом Міністрів України від 30.06.2021 р. № 673, Коломийським районним сектором №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області спільно з Снятинською центральною бібліотекою (дорослий абонемент) та за участі волонтера пробації 29 вересня  проведено інформаційно-просвітницьку та соціально-виховну роботу з клієнтами пробації.
Повнолітні суб’єкти пробації молодіжного віку взяли участь у заході національно-патріотичного виховання, присвяченому трагічній річниці початку розстрілів євреїв у Києві в урочищі Бабин Яр – страшного символу Голокосту на нашій українській землі. Лише за два дні 29–30 вересня 1941 року нацисти розстріляли тут майже 34 тисячі київських євреїв. А впродовж двох років німецької окупації Бабин Яр «забрав» життя близько 100 тисяч людей – євреїв, ромів, українських націоналістів, полонених, пацієнтів психіатричної лікарні, цивільних, в’язнів концтаборів. Бабин Яр став одним з найбільших місць масових розстрілів цивільних, скоєних нацистами під час Другої світової війни. Загалом жертвами Голокосту в Європі стало щонайменше 6 мільйонів євреїв, півтора мільйона з них, тобто кожний четвертий убитий, були з України. 
Вшанування пам’яті  про Другу світову війну, трагедію Бабиного Яру зокрема, знання історичних фактів про злочини нацизму є надзвичайно важливими сьогодні,  щоб в історії людства ці жахливі трагедії більше не повторилися.
В ході проведення заходу з суб’єктами пробації було проведено соціально-виховну роботу щодо недопущення вчинення ними адміністративних правопорушень та повторних злочинів, ведення законослухняного способу життя. 
Під час довірливої розмови волонтера із суб’єктами пробації були обговоренні можливості досягнення позитивних змін у їх поведінці шляхом розвитку навичок конструктивного та критичного мислення, а саме відмови від думок, які можуть привести до вчинення правопорушень, підтримувати власні наміри й дії, спрямовані на формування навичок самоаналізу, планування та постановки цілей для позитивних змін у своєму житті, які сприяють розвитку соціально прийнятних норм поведінки.
Зустріч пройшла у невимушеній обстановці, була цікавою та змістовною. Клієнти пробації отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Фото без описуФото без описуФото без опису