Профілактика повторних кримінальних правопорушень серед неповнолітніх

  • 64

 

В умовах постійно зростаючої кількості викликів сьогодення, правильне виховання, заохочення до дотримання законності, норм соціального етикету, стимулювання у формуванні стійких моральних цінностей та виборі правильного законослухняного оточення у дітей мінімізують кількість вчинених злочинів неповнолітніми.

Співробітниками органів пробації, ювенальної превенції та Служби у справах дітей постійно проводиться робота з неповнолітніми суб’єктами пробації спрямована на профілактику скоєння нових правопорушень.

Саме тому 07.11.2023 року провідним інспектором Коломийського РС №2 філії ДУ «Центр пробації» Людмилою Бережанською спільно з інспектором сектору ювенальної первенці Коломийського РВП ГУНП ст. лейтенантом поліції Оксаною Пожоджук та в.о. начальника Служби у справах дітей Снятинської міської ради Марією Семеняк була проведена профілактична бесіда з неповнолітніми клієнтом пробації, що перебуває на обліку сектору, щодо попередження повторних кримінальних правопорушень та методів протидії насиллю вдома і в компанії серед підлітків.

Метою даного заходу було проведення соціально-виховної роботи серед неповнолітніх клієнтів пробації щодо запобігання негативним явищам, ознайомлення його та його законного представника з поняттям «насильство» та функціями служб, які можуть допомогти їм у захисті прав людини від насильства, спонукання до усвідомлення ними необхідності право слухняної поведінки, вироблення нової позитивної життєвої позиції, яка відповідатиме суспільним нормам та інтересам нашої держави.

Фото без опису  Фото без опису