День відкритих дверей « Пробація з громадою, в громаді, для громади»

  • 29

 

Дев'ять років тому, 5 лютого 2015 року, Верховною радою України прийнято Закон України "Про пробацію" № 160-VIII. Ця подія стала кроком назустріч гуманізації системи виконання кримінальних покарань без ізоляції особи від суспільства.

З нагоди річниці з дня створення Пробації України 13 лютого 2024 року в Коломийському районному секторі №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області відбувся День відкритих дверей під гаслом: «Пробація з громадою, в громаді, для громади».

До участі запрошено – представників Служби у справах дітей Снятинської міської ради та Заболотівської селищної ради, Комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Снятинської міської ради, сектору Снятинське бюро правової допомоги, представників відділення поліції №1 (м. Снятин) Коломийського РВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Присутнім окреслено шлях становлення Пробації України, досвід закордонних партнерів, розвиток системи альтернативних покарань в нашій державі. Наголошено, що ключовою відмінністю пробації в системі виконання покарань, альтернативних позбавленню волі, є її соціальний складник, що включає заходи соціальної реабілітації засуджених, соціальної допомоги, ресоціалізації, заходи соціальної підтримки й контролю, які мають вирішити завдання попередження повторного вчинення нових злочинів».

Вже 9 років ми працюємо на благо держави, безупинно розвиваємося, забезпечуємо повернення засуджених до суспільства, співпрацюємо з волонтерами та партнерськими організаціями, робимо усе, щоб підвищити безпеку в суспільстві, виконуємо рішення суду та не зупиняємося ні на хвилину навіть у ці тяжкі часи для нашої України.

Завданням органу пробації являється запобігання вчинення повторних злочинів особами, які були засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі; надання суду інформації, що характеризує обвинувачену особу для прийняття справедливого рішення (складення досудової доповіді); організація виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі; допомога особі, яка готується до звільнення з місць позбавлення волі або обмеження волі в адаптації до життя в суспільстві.

Прийняття Закону України «Про пробацію» стало гарантом правового забезпечення для осіб, які вчинили правопорушення, отримати можливість змінитися без ізоляції від суспільства, збереження сімейних стосунків та звʼязків у громаді, подолання шкідливих звичок і зміна прокримінального мислення, отримання підтримки на шляху до змін та реалізації свого потенціалу, збереження роботи та житла.

Висловлюємо своїм партнерам щиру подяку за плідну співпрацю у процесі виправлення, ресоціалізації правопорушників, повернення їх до нормального та законослухяного способу життя, формування у клієнтів поваги до суспільного устрою та законів України, утвердження позитивних змін у їх житті.

 

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису